DOMAĆA NATJECANJA

ODBOJKAŠKI KLUB KAŠTEL LUKŠIĆ

9. 3. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

OK Kaštel Lukšić osnovan je 20.09.2014. godine u Kaštel Lukšiću kao treći ženski odbojkaški klub u gradu Kaštela.

S obzirom da dvije starije sestre OK Kaštela i OK Marina Kaštela igraju Superligu i mali Lukšić je visoko postavio letvicu, pa žuri u tom smjeru.

Prošlu sezonu osvojen je naslov prvaka u 3.HOL- Jug, a evo isto i sada u 2.HOL- Jug, pa se u klubu nadaju uspjesima i dogodine u 1.B HOL- Jug.

Seniorsku ekipu čini miks kadetkinja i mlađih kadetkinja te jedna seniorka, a od početka su formirane ekipe u svim mlađim kategorijama i ligama, od mlađe kadetskih do mini i male odbojke u kojima je klub Kaštel Lukšić  pretprošlu sezonu nastupio i na državnom prvenstvu.

U maloj i mini odbojci od osnutka su u vrhu dalmatinske odbojke. Sve igračice unatoč školskim obvezama uredno stižu na treninge i utakmice te su se opredijelile za sportski način života, život uz odbojku.

Pobjedom u prošlom kolu 2.HOL- Jug protiv ŽOK Šibenik Lukšićanke su osigurale naslov prvaka lige. Nakon 12 kola imaju 12 pobjeda, pa ih drugoplasirani Split i trećeplasirani Šibenik više ne mogu stići. Jedini bod dosada  izgubljen je u derbiju prvog dijela sezone u Šibeniku.

Sjajni su ovo podaci za najmlađi klub u državi, koji trenira triput tjedno u maloj školskoj dvorani dimenzija odbojkaškog igrališta, koji nema nijedan termin u velikoj dvorani, pa je praktički stalno “gost”. U klubu se nadaju da bi prva ekipa mogla dobiti taj jedan termin u gradskoj dvorani, kao i nekoj financijskoj pomoći, jer je teško funkcionirati i sve financirati od nešto članarina.

Pod vodstvom trenera Barbare i Nebojše Omašića Bare seniorsku ekipu OK Kaštel Lukšić čine: Ana Klišmanić, Anđela Cikojević, Katarina Kero, Ana Mateljan, Mia Smajo, Marija Vukorepa, Nera Mateljan, Anita Rogulj, Nina Strize, Marta Kačanić, Sara Kelić, Sara Omašić, Dora Jurić, Martina Raca i Ana Skorup.

 

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem