OSTALO

5. Turnir „Grobnik Volleyball“

4. 2. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

U subotu, 2. veljače 2019. Muški odbojkaški klub “Grobničan“ i  Odbojkaški savez Primorsko-goranske županije organizirali su peti po redu Turnir „GROBNIK VOLLEYBALL“.

Na turniru je sudjelovalo ukupno trinaest momčadi iz Kaštela, Zadra, Zagreba, Ljubljane, Novog Mesta i Primorsko-goranske županije. Ove godine po prvi put uz prijatelje iz Slovenije turnir je dobio i međunarodnu konkurenciju.

Turnir je organiziran u dvije dvorane, sportskoj dvorani Mavrinci i školskoj dvorani OŠ Čavle i to u dvije dobne kategorije: najmlađi kadeti (2004. godište i mlađi) i mala odbojka (2006. godište i mlađi).

Turnir je otvorio Dejan Ljubobratović zamjenik općinske načelnice, a posebna atrakcija otvaranja turnira bili su Grobnički dondolaši koji su svojim glasnim nastupom fascinirali 150 natjecatelja i stotinjak gledatelja na tribinama dvorane u Mavrincima.

Momčadi najmlađih kadeta igrale su na nivou selekcija županija odnosno gradova i to grada Zagreba, Kaštela, Zadra, Novog Mesta i selekcija Primorsko-goranske županije.

U drugoj kategoriji – male odbojka sudjelovale su momčadi Zagreba, Mladost Ribola Kaštela, dvije momčadi Ljubljana Volley, Krka iz Novog Mesta i domaće momčadi, koje se natječu u ovom uzrastu Kvarner, Rijeka uz domaćina MOK „Grobničan“.

Na završetku turnira podijeljeni su pehari za prva tri mjesta u obje kategorije. U kategoriji najmlađih kadeta podijeljene su individualne nagrade za najboljeg dizača, najboljeg napadača i najboljeg igrača turnira. Uz to izabrana je najbolja šestorka turnira, koju je posebno nagradio Erste club. U kategoriji male odbojke posebno su nagrađena tri igrača od sponzora Ghia sport.

Sponzorima koji su pomogli u organizaciji turnira, pića i hrane za natjecatelje i  kojima se i ovom prilikom zahvaljuje MOK Grobničan su: Auto klub Rijeka, Erste banka, Općina Čavle, Erste Leasing, Pizza Cut Oliva, Peknjica Lišćevica, Caffe bar Corner, PIK Rijeka, Ghia sport, Željezarija Dirnis, CAK, Ugostiteljski obrt Team Viškovo, Dental Ćosić).

Selekcije - mlađi kadeti

Pravila odigravanja turnira: - igro se liga sustav svaki sa svakim, utakmice su se odigravale u tri seta do 15 poena, bez poena razlike.

Konačni poredak:

1.           ZADAR

2.           KRKA

3.           ZAGREB

4.           KAŠTELA

5.           PGŽ

 

NAJBOLJI DIZAČ  – Borut Hočevar (KRKA)

NAJBOLJI NAPADAČ – Jakov Marković (ZADAR)

NAJBOLJI IGRAČ – Luka Blaslov (ZADAR)

Najbolja šestorka turnira: Luka Blaslov (Zadar), Karlo Škarpa(Zadar), Luka Buljat (Zadar), Borut Hočevar (Novo Mesto), Matevž Hvala (Novo Mesto), Roko Vlašić (Zagreb)

Mala odbojka

Pravila odigravanja turnira: - momčadi su bile podijeljene u dvije grupe gdje se igralo svatko sa svakim u ligaškom sustavu. Dvije četvoro plasirane momčadi iz prvog kruga odigrale su za sedmo mjesto, dvije trećeplasirane ekipe iz prvog kruga odigrale su za peto mjesto. Dvije prvoplasirane ekipe iz prvog kruga odigrale su polufinala za plasman od 1. do 4.mjesta. Zadnje utakmice su igrane finale i za treće mjesto.

Utakmice su se odigravale u tri seta do 15 poena, bez poena razlike. Sudjelovalo je 8 momčadi podijeljenih u dvije grupe:

Grupa A: Zagreb, Ljubljana Volley1, Kvarner i Grobničan Grupa B: Zadar, Ljubljana Volley2, Krka, Rijeka

Grupa B: Zadar, Ljubljana Volley2, Krka, Rijeka

Konačni poredak:

1. Krka

2. Ljubljana Volley 1

3. Zadar

4. Zagreb

5. Rijeka

6. Grobničan

7. Kvarner

8. Ljubljana Volley 2

Najbolja četvorka: Žiga Kastelic (Krka), Gabrijel Laknar (Krka), Jaša Šušterič (Ljubljana Volley) i Šimun Džaferagić (Zadar).

 

 

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem